Soturit ja sotaratsut

Finnhirdin sotureista kaikki harrastavat historiallisia eurooppalaisia asetaitoja Jyväskylän historiallisen miekkailun seurassa (JHMS ry). Alunperin meitä oli kolme, ja nyt meillä on viisi ratsastajaa, pari wannabefinnhirdiläistä treenissä sekä koko joukko apukäsiä tarpeen niin vaatiessa. Suuriin näytöksiin ja miekkailun huippuosaamista vaativiin esityksiin ja luentoihin ostamme riihikuivalla käteisellä miekkailuseuran karpaasit ja karpaasittaret.

Kauden 2017 alkuun Hirdin miehistöön on tullut isoja muutoksia – ryhmäämme ovat liittyneet Tuuli Halme (Sigrún Särkynyt) sekä Eeva Lahtinen (Geira Kivutar), jotka myös ovat aktiivisia hevosasetaitojen harrastajia Tervarinteen tallilla! Maijun ollessa opiskelemassa itsestään hevosalan ammattilaista nämä nuoret naiset ovat olleet kultaakin arvokkaampi lisä kilpimuuriimme. Soturien profiilit päivittyvät kuviinkin, kunhan neitojen asut ovat valmiit, ja paremmat kuvat on saatu napsittua. 🙂 Hevoskanta on myös kasvanut yhdellä raudanlujalla islanninhevostammalla eli Fantsulla (Fantasia frá Hellu, omistaja Pipsa Juvonen).

Samalla juontajamme ja sielunpelastajamme Vater Rise on vaihtanut Hiidenväen osuuskunnan sisällä Team Ragnarökiin, eli puhtaasti  rakkautensa jousiammunnan pariin. Hird kiittää palveluvuosista sekä hyvistä yrityksistä pelastaa pakanoiden sielut. 🙂 Kauden 2017 suurempia esityksiä varten Finnhird löi viikinkiretkut yhteen MoozThomas Productionin Päivi Hirven ja Minna Tuomasen kanssa.

tiiseri

Kuva Antti Viitakangas

Finnhirdiläiset:

Kirsi Haasanen a.k.a. Routa Sudensurma / Freija. Kirsi on Finnhirdin perustajajäsen, ja omistaa hirdin hevoset suurimmalta osin. Se, mitä Kirsi päättää, on täten laki. Kirsin vastuualueita ovat viikinki- ja keskiaika-aiheet, miekkailun ja ratsastusjousiammunnan ohjaus, näytösten suunnittelu, toteutus ja markkinointi, unohtamatta näytöstoiminnan opetusta. Lisäksi Kirsin vahvuuksiin kuuluu karanneiden hevosten jäljitys ja kiinniotto, esiintymiskamojen hukkaaminen ja unohtelu sekä epämääräisten petoeläinten karkottaminen.

kirsinkuvapieni

Tuuli Salmi a.k.a. Krummi Myöhätaisto. Tuuli on Finnhirdin perustajajäsen, ja vastaa esitysten suunnittelusta sekä pääosin hirdin asetaito-ohjauksesta. Vahvuusalueita ovat kirveiden lisäksi viikinki- ja keskiaika-aiheet, ihmisten lyöminen kaikenlaisilla kättä pidemmillä jutuilla, hevosten ratsastaminen tahattoman epätieteellisesti sekä erilaiset mahdollisimman ärsyttävät anakronistiset asukokonaisuudet.

tuuli

Maiju Tikka a.k.a. Mielitty Papintytär. Maiju on ensimmäinen Finnhirdin ottojäsen, eikä vähiten siksi, että hän pysyy hevosen kuin hevosen selässä, ja aina yhtä tyynenä. Hirdin muut jäsenet epäilevät, että Maiju on mahdollisesti Odinnin tytär ja saanut muinaisten riimujen sijasta nykyriimujen lukutaidon. Maiju vastaa showhommista sekä hevosten kouluttamisesta ja pääosin siitä, että edes jotakuta hirdiläisistä katsoo mielellään. Maijun vahvuus on Vaskisalama, mennen, tullen ja tavatessa. Fiuuuuuu….

maijun

Tuuli Halme a.k.a. Sigrún Särkynyt. Tuuli on JHMS:n ratsumiekkailija, joka halusi myös valkyyriaksi! T2:n vahvuuksia ovat asioiden tekeminen ja niiden valmiiksi saaminen, hevosraketeilla ratsastaminen sekä Danten tuotanto, kokonaisuudessaan. Kuva tulossa, kunhan T2 on saatu tarpeeksi särkyneeksi.

Eeva Lahtinen a.k.a. Geira Kivutar. Eeva on osaava miekkailija, joka mm. sijoittui Suomen (ja ehkä maailman) ensimmäisissä ratsumiekkailukisoissa toiselle sijalle! Eeva on epäilemättä Hirdin paras miekkailija, mutta myös kivenkova hevosnainen. Eevan kuva tulossa, kunhan löydetään kamera, joka kestää Eevan.

Mikko Haasanen a.k.a. Susi. Nimi kertoo KAIKEN.

Hevoset:

* islanninhevostamma Thrá (Þrá frá Njarðvík), Kisi Ikikäynti (a.k.a. Kisi Joutokäynti), omistaja Kirsi Haasanen

* islanninhevosruuna Rökkvi Raivoravi (Rökkvi frá Niemenpelto), omistaja Kirsi Haasanen

* islanninhevostamma Geisla Vaskisalama (Geisla frá Kumpunen), omistajat Maiju Tikka & Kirsi Haasanen

* islanninhevostamma Fantasia Jumaljuhta (Fantasia frá Hellu), omistaja Pipsa Juvonen

* lämminveritamma Paula (Paola Bogota), omistaja Tuuli Salmi

* hispanoarabi Papu (Panaera), omistaja Tuuli Salmi

ja muistoissamme islanninhevosruuna Asi (Asi frá Eyrarbakka)